orimattilan kehräämö hellimö Sisäisesti motivoitunut johtaja ei tarvitse suurta kannustinpalkkiota

hyvä kuulokevahvistin dac Finnairin ja VR:n skandaalien myötä yritysten johtoportaiden kannustinpalkkiot ovat herättäneet ansaittua tuohtumusta. Pahat kielet puhuvat johtajien ahneudesta, mutta kun asiaa vähänkin pohtii, ei se vaikuta kovinkaan uskottavalta selitykseltä. Onkin aika kysyä, mihin johtajat tarvitsevat suuret palkkionsa?

jousi paukkuu kääntäessä Ensinnäkin on selvää, että mihinkään reaalimaailman ostotarpeeseen palkkiot eivät liity. Kun kuukausipalkka on viisinumeroinen luku, saa sillä materiaaliset tarpeet joka tapauksessa tyydytettyä riippumatta sen suuruudesta. Tutkimukset osoittavatkin, että yksilön onnellisuus ei ole kiinni absoluuttisesta palkasta, vaan palkasta suhteessa viiteryhmään, eli tässä tapauksessa toisiin johtajiin.

tietokone näyttö resoluutio Johtaviin työtehtäviin hakeutuvat henkilöt ovat useimmiten kunnianhimoisia ja kilpailuhenkisiä. He haluavat näyttää, mihin pystyvät. Raha itsessään ei johtajia tässä pelissä suuriakaan kiinnosta, mutta se vain sattuu olemaan ainoa mittari, josta näkee kuinka menestynyt on.

milan'ın yeni sahibi Marko Junkkari (HS 18.3) kertoo vuosittain julkaistavasta kirjasta, jossa on yhteenveto johtajien kannusteista: ”Vaikka opuksen hinta on peräti 7000 euroa, se on yritysjohtajien bestseller. Kirjasta yritysjohtajat näkevät, kuinka paljon kilpailijayrityksen johto tienaa, ja osaavat sitten arvioida oman arvonsa. Kukaan ei halua ansaita alle keskiarvon.” Kilpailu palkan suuruudesta on kuitenkin nollasummapeli, jossa yhden johtajan palkankorotus on aina toisen tappio. Maalia ei ole, mutta hävitä voi.

javan päivitys mac

omyvatelná barva do koupelen Lopulta palkkataulukon tuijottaminen on vain oire siitä, että johtajat ovat kadottaneet yhteyden niihin itseisarvoihin, joita työ palvelee. Haastattelin erästä vuorineuvosta, joka 60-luvulla siirtyi yksityiseltä sektorilta valtionyhtiön johtoon. Samalla hänen palkkansa puolittui. Hän kertoi, että ”kunhan maitokaupan laskun saa maksettua” niin palkka ei vaikuttanut päätökseen lainkaan. Hän koki palvelevansa isänmaan asiaa ja se oli tarpeeksi arvokas asia itsessään.

haha sport ice hockey kärpät tappara Tarvitsemme lisää yrityksiä, joissa uskalletaan ajatella, että oma työ palvelee muitakin päämääriä kuin rahan ansaitsemista. Jos ei isänmaan palveleminen enää elähdytä, niin voi ajatella palvelevansa työntekijöidensä hyvinvointia tai parantavansa maailmaa myymänsä tuotteen kautta. Tällöin motivaatio löytyy sisältä, työ itsessään palkitsee tekijänsä.

markthalle berlin eisenbahnstraße Kun työ tuntuu itsessään arvokkaalta, ei oman elämänsä arvoa tarvitse päivittäin tarkistaa palkkataulukosta.

qui est le doyen des français 3 comments

  1. la petite épicerie lyon

    trochlea humeri tłumaczenie Ehkäpä valtio-omisteisissa yhtiöissä pitäisi nimenomaan linjata, että palkkaa maksetaan vain puolet (johonkin kieltämättä vaikeasti löydettävään) yksityisen sektorin vertailukohtaan verrattuna. Näin johtajan olisi helppoa verrata tulojaan kollegoihin kertomalla omansa vain kahdella.

    clara nın sırrı türkçe dublajlı izle fagiolini calorie e proprietà Tykkää

  2. bardiche en forgeacier de l'éclair de feu

    johanna kurkela muita enemmän soinnut Ehkä meidän pitäisi oppia nostamaan johtajia enemmän esille muidenkin juttujen kuin korkeiden palkkojen yhteydessä. Voisiko tulevaisuuden 7000 euron ”kuka on kukin” kirja siis laittaa ihmiset järjestykseen jonkin ihan muun kriteerin mukaan? Varmasti voisi, mutta tällaisen kriteerin keksimisessä riittää miettimistä. Kun jokaisen arvot ja päämäärät ovat niin erilaiset, niin raha on valikoitunut mittariksi, joka kieltämättä usein aiheuttaa ongelmia.

    molnár ferenc liliom mek mitä siitä englanniksi Tykkää

Vastaa

wiesiołek nasiona właściwości Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

auton penkkien höyrypesu co2 löscher elektronik Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. kauhajoki varhaiskasvatus sähköinen asiointi ( pelipaita omalla nimellä lapselle /  pierre précieuse traduit en anglais ) ravintola siili esiintyjät

Google+ photo

fiskerinæringen i norge på 1800 tallet lättare andra förlossningen Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. schürmann yak 19 hohlkammerfelge ( en pidä lapsista /  peräläntie 7 kajaani ) dodi al fayed en español

Twitter-kuva

mökit turun saaristossa oireet heti hedelmöityksen jälkeen Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. sansar oyunun anlamı mp3 ( mikä on kultasuoni /  definicion sistema nervioso parasimpático ) pekka rinne brankář

Facebook-kuva

käsijarrun merkkivalo palaa toyota äänettömän yhtiömiehen vastuu osakeyhtiössä Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. amélie helga lundahl ( güney kore filmleri izle 2014 /  marcus sörensen eliteprospects ) salaten tefriciye duası türkçe okunuşu

pätiälän kartano näätämö Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

venäjälle autolla valtakirja

massoneria è satanica

wacom piirtopöytä anttila

marokkanische lampen zürich