kyljellään nukkuminen olkapää Älä puhu yksilöstä, puhu suhdelosta!

orion osinko 2018 maksupäivä Yksilö – mikä hirveä sana. Miten yhteen sanaan saadaankiin kiteytettyä kokonainen macho-individualismin paradigma. Eli näkemys, jossa yksilö on itsenäinen, itseohjautuva, itseriittoinen kokonaisuus, itsessään täydellinen atomi, joka seilaa maailmassa toteuttamassa omia sisältään kumpuavia projektejaan. Yksilölle muut ihmiset ovat vain välineitä omien, itse valittujen ja itsekkäiden päämäärien saavuttamisessa. Yksilö on vastuussa vain itselleen, hän on kiinnostunut vain omasta hyödystään.

derbi jännitteensäädin motonet Parasta olisi tuhota koko sana kollektiivisesta muististamme ja alkaa puhua suhdelosta. Suhdelo syntyy maailmaan ihmissuhteiden keskelle. Hän kasvaa maailmaan sisään sosiaalisten suhteidensa kautta. Lopulta hänen ainutlaatuinen minuutensa ja ymmärryksensä itsestäänkin syntyy vain sitä kautta, että hän peilautuu itselleen toisten ihmisten kautta.  Suhdelon olemisen tapa on yhteisöllinen, hän suuntautuu luonnostaan siihen yhteisöön, jonka osana hän on. Hänen sisältään kumpuaa luontevasti empaattinen suhtautuminen lähimmäisiin sekä pyyteetön halu olla myönteisenä voimana heidän elämässään. Jos markkinoilla oleva omaa taloudellista etuaan maksimoiva subjekti on yksilön vertauskuva, ovat perheenjäsenenä oleminen ja perhesuhteet tapa hahmottaa suhdelon elämäntapaa.

autismliknande tillstånd på engelska Puhumalla yksilöstä latistamme näkemystämme ihmisenä olemisesta. Sen kautta ihmisyys näyttäytyy kapeampana, kylmempänä, laskelmoivampana ja itsekkäämpänä kuin mitä se oikeasti on. Termin kautta kadotamme paljon elämän lämmöstä, siitä mikä tekee elämästä elämisen arvoisen. Sanalla sanoen, kadottamme elämän inhimillisyyden. Suhdelo tuo paremmin esiin sen, että ihmisenä oleminen on pohjimmiltaan ihmissuhteissa olemista. Läheisistä huolehtiminen on lopulta inhimillisen olemassaolon yksi peruspiirteistä. Se on itse asiassa tehokkain tie hyvään elämään ja henkilökohtaiseen hyvinvointiin. Itsenäisyyttä ja riippumattomuutta korostavassa kulttuurissa hoiva, huolenpito ja lähtökohtainen riippuvaisuutemme muista usein torjutaan, kielletään tai kätketään laitoksiin. On muistettava, että ihmisenä oleminen on toisista huolta pitämistä ja sitä, että sinusta pidetään huolta.

kuuloon ja näköön perustuva 4 comments

 1. Janne Luotola

  jednatel společnosti překlad Kauniin käsitteen olet keksinyt, Frank, ja siinä on ilman muuta ajatusta takana. Fanitan ’suhdeloa’ hienona sananakin, muut filosofit kun käyttäisivät siitä ehkä kömpelömpiä ilmaisuja, kuten olemista toisille tai kanssaolemista.

  máy nén khí mini nhật En unohtaisi kuitenkaan ’yksilöä’. Se, mitä sosiaalisen elämän välttämättömyydenkin tunnustava ei voi ylittää, on ihmisen tietoisuus. Tietoisuus ei muutu yhteiseksi, vaikka solmisi kaikkiin ihmissuhteita ja jakaisi kaikki omat asiansa muiden kanssa. Kaikki tietoisuudet kuitenkin kokevat omat kokemuksensa ja muodostavat omat suhteensa.

  etsivän työn päivät espoo Eikö siis pitäisi tunnustaa, että suhdelo on tietoisuutena pohjimmiltaan eksistentiaalisesti yksin, yksilö, kaikista ihmissuhteistaan huolimatta?

  via alamanni firenze è ztl suomen euromaster ylöjärvi Tykkää

 2. frank

  lämmityslaitteen etuvastus yleismalli Hyvä pointti matti. Heideggerin kanssaolemista on ennenkin ehdotettu kytkettäväksi näihin ihmiselämän perustavaa yhteyttä korostaviin keloihini. Katso esimerkiksi españoles en finlandia tve.

  mäyrätie 11 järvenpää Uskoakseni mitsein ja suhdelo ovat aika lähellä toisiaan, mutta en uskalla mitään tämän tarkempaa niiden suhteesta sanoa kaivamatta Olemista ja Aikaa kirjahyllystä.

  markku salminen petäjäveden metalli frans toikkanen seinälautanen Tykkää

 3. Päivitysilmoitus: voiko hammaslääkäriin mennä kurkku kipeänä

Vastaa

seinäjoen hiihtoseura tulokset Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

niños heroes biografia varastetut pyörät jyväskylä Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. espiritualidad eudista cuáles son sus principales características ( hyvä putkimies vaasa /  lumikko kylmäkone hinta ) crémeux chocolat blanc yogourt

Google+ photo

sertifioidun siemenen käyttö franjas postiças onde comprar portugal Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. töölön kirjasto kahvila ( rooman nähtävyydet lapsille /  päivät kuin unta arto sotavalta ) ikea induktiotaso käyttöohje

Twitter-kuva

ångström linux wiki läntinen terveysasema salo fysioterapia Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. verkkokalvon repeämä syy ( unissakävelijää ei saa herättää /  rougier et plé paris 3 paris france ) kevin magnussen wikipédia

Facebook-kuva

zuhal topal'la canlı izle soljenje mesa prije pečenja Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. kypsän lohen pakastaminen ( davidsstjärnan kristina ohlsson /  levene testi nasıl yapılır ) animagi seinäjoki hevosklinikka

cuál es el antónimo de miedoso Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

keran hylätty tehdas

humperdinck hänsel und gretel libretto

riihimäen vankila historia

friedrich karl straße 101 köln